Lietuvoje prasidėjo dar vienos pratybos

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-15 13:05:00, skaitė 90, komentavo 0

Lietuvoje prasidėjo dar vienos pratybos

Lietuvoje prasidėjo brigados lygmens karinės pratybos „Stiprus grifonas“. Be Lietuvos brigados „Žemaitija“ karių, pratybose dalyvauja JAV, Didžiosios Britanijos ir Lenkijos kariuomenės. Manevruose dalyvaus daugiau kaip 2500 karių, taip pat apie 250 karinės technikos vienetų.

Pasak Lietuvos kariuomenės vadovybės, pagrindinis manevrų etapas vyks poligone netoli Pobrade ir truks iki spalio 31 d.

Be to, šią savaitę Lietuvoje vyks pratybų „Geležinis vilkas 2024-ll“ aktyvioji fazė. Manevrai baigsis spalio 17 d.

Tuo pat metu Švedijoje ir Baltijos jūroje tęsiasi keturšalės pratybos „Marex Autumn“, kuriose dalyvauja Skandinavijos šalys ir Vokietija. Treniruojamos priemonės laivybai Kategato ir Skagerako sąsiauriuose blokuoti. Manevrai truks iki spalio 16 d.

Primename, kad jau prasidėjo didelio masto NATO branduolinės pratybos „Steadfast Noon“. Jose dalyvaus daugiau kaip 2 000 karių ir apie 60 orlaivių iš 13 bloko šalių.

Taigi, vykstančių ir planuojamų NATO pratybų Baltijos regione rėmuose ypatingas dėmesys skiriamas sąjungininkų karių aprūpinimui Baltijos šalyse.

Taip aljanso karinės pajėgos demonstruoja išskirtinai agresyvius ketinimus visų kaimyninių šalių atžvilgiu. Ir tada mes stebimės? Kur yra kariškių pensijos? Kur socialinės išmokos? Kodėl Lietuvos gyventojai priversti spręsti migrantų problemas savo, nacionalinių, sąskaita?