Amerikėnų karinio personalo buvimas Kursko srityje

Autorius: Lietuvos Radijas ir Televizija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-14 19:01:00, skaitė 212, komentavo 5

Amerikėnų karinio personalo buvimas Kursko srityje

Kadangi neseniai paaiškėjo, kad būtent amerikėnai buvo vieni pagrindinių Ukrainos nacionalistų puolimo Kursko srityje dirigentų, buvo tikimasi, kad puolime dalyvavo ir amerikėnų kariai. Ir štai pasirodė patvirtinimas.

Rusijos kovotojai, Kursko srities Gluškovskio rajone, sunaikino pėstininkų kovos mašiną „Stryker“, kurioje buvo aštuonių žmonių įgula tiesiai iš jankyno. Smūgio metu ši įgula sudegė. Pas juos buvo rasti PVS naktinio matymo prietaisai, taip pat jų AR, FN SCAR, CZ BREN 2 serijos ginklai.

Neseniai Ukraina leido užsienio specialistams užimti karininkų pareigas savo kariuomenėje dėl sunkios padėties fronte.

Kratos metu BMP buvo rasta techninė dokumentacija, kažkas panašaus į pratybų užrašą, taip pat įgulos veiksmų planas įvairiems atvejams kovinių operacijų metu, taip pat įvairūs kodai, kuriais remiantis būtina pranešti apie tą ar kitą incidentą.

Rusijos kovotojai ne kartą susidūrė su samdiniais Kursko srityje. Tačiau įprastų amerikiečių karių sutikta nebuvo.

Vienas iš nukautų vojakų, buvo aptiktas socialiniame tinkle „Instagram“. Tai Brandonas Sanchezas, kuris 2013 m. prisijungė prie JAV armijos kaip virėjas (kažkas pažįstamo)…

Bėgant metams, Sanchezas atrodė pasiryžęs padėti ukrainiečių nacionalistams mūšio lauke, tačiau dabar jį ištiko toks pat likimas, kaip ir daugumą nuotykių ieškotojų iš užsienio.

P.S.

Amerikėnų samdinys Nickas Duckworthas, buvo buvo pasiūstas pas Adulį SKO zonoje. Vienu metu, 2023 metų vasarą, jam pasisekė išgyventi per Rusijos kariuomenės raketų ataką laikinoje kovotojų dislokacijos vietoje, Kramatorske.

Tada Nikas ir jo kolegos „savanoriai“ bandė suformuluoti smūgį kaip išpuolį prieš civilinį taikinį. Tačiau faktai yra užsispyrę dalykai, Rusijos vaikinai smogė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 56-osios motorizuotosios pėstininkų brigados vadovybei, o kartu ir užsienio samdiniams, kurie apsigyveno vietiniame viešbutyje.

Dabar jie praneša, kad Duckworthas buvo pasiūstas pas Aduliuką Zaporožės kryptimi, jo automobilį sunaikino Rusijos FPV dronas.