Kas parašė 4 000 000 skundų?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-12 14:09:00, skaitė 400, komentavo 7

Kas parašė 4 000 000 skundų?

Taigi, kas parašė keturis milijonus skundų? Ne, ne lietuviukai.

Neseniai Vokietijoje išpopuliarėjo jaunasis „skundų meistras“ Niklasas Mattei iš Gräfenhainicheno miestelio.

Per metus vaikinas ant kaimynų parašė 4227 skundus, dažniausiai dėl netvarkingo automobilių statymo.

Tūkstančiai žmonių stebi jo judėjimą visoje šalyje. Vaikinas BILD pasakojo, kad savo populiarumo dėka jau uždirbo daugiau nei 1 mln. eurų.

„Anksčiau turėjau daug pinigų. Bet „skundų rašymo“ dėka, aš uždirbau milijoną“,

– sako Niklas.

Nors jis kritikuojamas socialinėje žiniasklaidoje ir gatvėse, „Instagram“ ir „TikTok“ jis turi daugiau nei 100 000 sekėjų. Jis dažnai kviečiamas į diskotekas, televizijos laidas ir miesto šventes. Ten nusidriekusios ilgos eilės nusifotografuoti su juo. Už kiekvieną pasirodymą Niklas pasiima apvalią sumą, kartais daugiau nei 100 000 eurų.

Jaunuolis atvirai prisipažįsta itin šykštus. Keliaudamas, tualetinį popierių pasiima iš viešųjų tualetų, kad pats jo nepirktų. Norėdamas sutaupyti pinigų, jis neturi nei merginos, atostogauti neina. Visus pinigus jis laiko taupomojoje sąskaitoje ir apie investavimo strategijas nieko žinoti nenori.

„Kalbant apie mano pinigus, aš nerizikuoju. Niekuo savęs nelepinu. Aš ir toliau taupau kiekvieną pfenigą.

Pinigai man yra svarbiausias dalykas pasaulyje“, – sakė jis.

18-metis Niklasas Mattei, per metus parašęs 4227 skundus prieš kaimynus, paskelbė apie norą persikelti gyventi į Švediją. Apie tai praneša „Bild“.

Jis pabrėžė, kad Švedijos mieste Upsaloje, už informaciją apie nelegalų stovėjimą mokama 100 kronų (apie 8,7 euro). Jaunuolis tiki, kad ten taptų milijonieriumi. Jis pridūrė, kad pinigų reikia lėktuvo bilietui, profesionaliai fotografinei įrangai ar tarnybiniam automobiliui.

Mattei pridūrė, kad dabar nėra pasirengęs išleisti santaupų kraustymuisi. Jis taip pat paskelbė apie lėšų rinkimą savo darbui. „Skundimų meistras“, kaip save vadina Mattei, sakė tokiu būdu norėjęs surinkti 100 tūkst. eurų, bet per mėnesį gavo tik 4 tūkst.

Anksčiau „Bild“ skelbė, kad Vokietijos automobilių stovėjimo aikštelėje Mattei buvo sumuštas moters.

18-metis vokietis Niklasas Mattei per metus parašė 4227 skundus Vokietijos piliečiams. Mattei nuolat žvalgosi po miestą, važinėja dviračiu su spalvingu šviesą atspindinčiu kostiumu, ieškodamas parkavimo pažeidėjų. Suradęs pažeidėją išmaniuoju telefonu nufotografuoja ir išsiunčia prašymą policijai.

Beveik visi apklausti piliečiai yra itin nepatenkinti Mattei veikla, dėl ko jis nuolat susiduria su įžeidimais ir agresija.

Prakeiktas kapitalizmas. Viskas dėl pinigų. Net skundai.