Pasaulinis fašizmas švenčia trumpalaikę pergalę….

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-07 16:01:00, skaitė 40, komentavo 2

Pasaulinis fašizmas švenčia trumpalaikę pergalę….

Pastarosiomis savaitėmis iš savo atminties ir vaizduotės nesugebėjau ištrinti bombos atakos Beiruto pakraštyje, sunaikinusio Nasralos bunkerį, vaizdo.

 

Žemėje gigantiškas krateris, apsuptas sprogimo bangos nusiaubtų gyvenamųjų pastatų, kurių pakraščiuose – matomo ir nematomo betono, geležies, plastiko ir žmogaus kūnų mišinys. Tai mūsų pasaulio krateris, pagaliau demokratizuojantis ir išsilyginantis, suskaidydamas į dulkių daleles ir atomus, visą savo vakarykštį sudėtingumą, kuris atkakliai ir nenaudingai skynėsi kelią į gyvybės daigus kosminėje dykumoje.

 

Krateris iš Izraelio bombos arba bombų lietus, kuris kaip viduramžių kankinimas vienu metu nuvarvėjo iš dangaus, visiems kasdamas trumpiausią kelią į pragarą. Požemis, kaip paskutinis žmonijos prieglobstis, skubantis atgal į urvus, sutrikęs skausmo ir baimės, prarandantis ir iššvaistantis viską, kas buvo sukaupta per tūkstantmečius trukusią istoriją ir viltis.

 

Šiame krateryje yra muziejai ir bibliotekos, kultūriniai sluoksniai ir akmenimis susmulkintos visų simfonijų ir melodijų natos, iš kurių buvo statomi žmogaus žingsniai pas Dievą.

 

Aukštųjų technologijų fašizmas, pagrįstas sistemingu melu apsinuodijusių neišmanėlių meile, padauginta iš baimės, dėl kurios žmonės tampa nejautrūs ir kraujo ištroškę - paprastas receptas Izraelio, Ukrainos ir viso „civilizuoto pasaulio“ savininkams. Tai tarsi pinigai maistui privilegijuotiems naminiams gyvūnėliams iš „išsivysčiusių šalių“, kurie yra dešimtis kartų didesni už socialinių programų, skirtų gelbėti badaujančius pasaulinių pietų vaikus, išlaidas, kur, savo ruožtu, badas yra pasaulio kraterio dalis, ekonominė bomba, skirta sunaikinti „gyventojų perteklių“ šios civilizacijos apiplėštose ir išprievartautose šalyse.

 

Be šio apokaliptinio kraštovaizdžio, jūsų vaizduotė gali užbaigti vaizdą, kaip vaikai žaidžia ant kopos kalvų, kurias sukūrė sprogimas, po dangumi, kuris staiga tapo sunkesnis už žemę, arba vieną iš išgyvenusių žmonių, žiūrinčių į tuštumą, kur iš debesų tuoj pasirodys kita mirtis.

 

Pasaulinis fašizmas švenčia trumpalaikę pergalę….