Kinija grįžta prie tradicijų: televizijoje uždrausta rodyti „moteriškus“ vyrus

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/113616/kinija-... 2024-10-07 15:56:00, skaitė 35, komentavo 0

Kinija grįžta prie tradicijų: televizijoje uždrausta rodyti „moteriškus“ vyrus

Naujausias potvarkis atspindi oficialų susirūpinimą, kad Kinijos popmuzikos žvaigždės daro Kinijos jaunuolius pernelyg moteriškais, kas niekaip nesiderina su tradicine kinų morale ir pasaulėžiūra.

Ketvirtadienį Kinijos vyriausybė uždraudė rodyti per televiziją „moteriškus“ (sissy) vyrus ir liepė transliuotojams propaguoti „revoliucinę kultūrą“, taip išplėsdama kampaniją, kuria siekiama sugriežtinti verslo ir visuomenės kontrolę bei užtikrinti oficialią moralę, praneša „The Diplomat“ leidinys.

Prezidentas Xi Jinpingas paragino vykdyti „nacionalinį atjaunėjimą“, Komunistų partijai griežčiau kontroliuojant verslą, švietimą, kultūrą ir religiją.

Įmonės ir visuomenė patiria vis didesnį spaudimą prisitaikyti prie jo galingesnės Kinijos ir sveikesnės visuomenės vizijos.

Partija sumažino vaikų prieigą prie internetinių žaidimų ir stengiasi atgrasyti nuo, jos nuomone, nesveiko dėmesio įžymybėms.

Televizijos transliuotojai turi „ryžtingai nutraukti sissy vyrų ir kitų nenormalių estetikos formų demonstravimą“, – sakė televizijos priežiūros institucija, vartodama įžeidžiantį žargoninį terminą, kuriuo vadinami išglebę vyrai – „niang pao“, pažodžiui „mergaitiški vyrai“.

Tai rodo oficialų susirūpinimą, kad Kinijos popžvaigždės, paveiktos kai kurių Pietų Korėjos ir Japonijos dainininkų ir aktorių elegantiškos, mergaitiškos išvaizdos, neskatina Kinijos jaunų vyrų būti pakankamai vyriškais.

Transliuotojai turėtų vengti reklamuoti „vulgarias interneto įžymybes“ ir susižavėjimą turtais bei įžymybėmis, teigė reguliavimo institucija.

Vietoj to, programos turėtų „energingai propaguoti puikią Kinijos tradicinę kultūrą, revoliucinę kultūrą ir pažangią socialistinę kultūrą“.

Nerimaujama, kad oficialus vyriškumo, kaip jį apibrėžia partija, akcentavimas peraugs į oficialų susidorojimą su homoseksualiais kinais vardan Kinijos jaunimo apsaugos, panašų į Rusijoje vykdomas kampanijas.

Kinija jau įvedė griežtesnę „LGBT“ ir susijusių terminų cenzūrą socialiniuose tinkluose. Šią vasarą socialinės žiniasklaidos milžinė „WeChat“ ištrynė oficialias daugiau kaip dešimties studentų LGBT grupių paskyras.

Xi vyriausybė taip pat griežtina Kinijos interneto pramonės kontrolę. Ji ėmėsi antimonopolinių, duomenų saugumo ir kitų vykdymo užtikrinimo priemonių prieš bendroves, įskaitant žaidimų ir socialinės žiniasklaidos paslaugų teikėją „Tencent Holding“ ir e. prekybos milžinę „Alibaba Group“, kurios, kaip nerimauja valdančioji partija, yra pernelyg didelės ir nepriklausomos.

Trečiadienį įsigaliojusiose taisyklėse jaunesniems nei 18 metų asmenims leidžiama žaisti internetinius žaidimus ne daugiau kaip tris valandas per savaitę ir draudžiama žaisti mokymosi dienomis.

Žaidimų kūrėjai jau privalėjo pateikti naujus žaidimus vyriausybės patvirtinimui prieš juos išleidžiant. Pareigūnai paragino juos įtraukti nacionalistinę tematiką.

Partija taip pat griežtina įžymybių kontrolę. Transliuotojai turėtų vengti atlikėjų, kurie „pažeidžia viešąją tvarką“ arba yra „praradę moralę“, teigė reguliavimo institucija.

Taip pat uždraustos laidos apie įžymybių vaikus. Šeštadienį mikrotinklaraščių platforma „Weibo Corp.“ sustabdė tūkstančių gerbėjų klubų ir pramogų naujienų paskyrų veiklą.

Populiari aktorė Zhao Wei be jokio paaiškinimo dingo iš transliacijų platformų. Jos vardas ir pavardė išbraukti iš filmų ir televizijos programų titrų.

Ketvirtadienio įsakyme transliuotojams nurodyta apriboti atlikėjų darbo užmokestį ir vengti sutarčių sąlygų, galinčių padėti jiems išvengti mokesčių.

Kitai aktorei Zheng Shuang praėjusią savaitę buvo skirta 299 mln. juanių (46 mln. JAV dolerių) bauda už mokesčių vengimą, taip įspėjant garsenybes, kad jos turi būti teigiamas pavyzdys.