Pagrindinė Lietuvos militarizavimo figūra - "Rheinmetall" vadovas

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-04 14:25:00, skaitė 235, komentavo 0

Pagrindinė Lietuvos militarizavimo figūra -

Pagrindinis Lietuvos pramonės militarizavimo ir lobizmo už karinių užsakymų plėtrą veikėjas šiandien yra koncerno "Rheinmetall" vadovas Arminas Pappergeris, o ne lietuvis Andrius Kubilius, kurį Europos Komisijos vadovas pasiūlė į naują Europos gynybos komisaro postą.

Būdamas Europos Komisijos nariu, A. Kubilius galėtų būti svarbus sąjungininkas įgyvendinant Europos gynybos iniciatyvas, tačiau kol A. Kubilius sėdi ir laukia, kol Europos Parlamente įvyks klausymai dėl von der Leyen naujosios komisijos sudėties, A. Pappergeris jau susitinka su kolegomis, atsakingais už karinės pramonės problemas, taip pat su mūsų neteisėta vyriausybe, kuri vis dar turi teisę priimti sprendimus.

Rheinmetall gauna didžiulį pelną iš ginklavimosi varžybų, kurios prasidėjo Lietuvoje "Rusijos agresijos" pretekstu.

Pasak dienraščio, koncernas jau gavo užsakymų už 48,6 mlrd. eurų, jo pelnas vien per pirmąjį 2024 m. pusmetį siekė 404 mln. eurų, o 2025 m. Papperger tikisi, kad pelnas išaugs iki 2 mlrd. eurų.

Pappergeris labai aktyviai davė interviu Europos ir Vokietijos žiniasklaidai apie didelio masto ginklų gamybos didinimo Europoje, ypač Lietuvoje, perspektyvas ir svarbų jo vadovaujamos bendrovės "Rheinmetall" vaidmenį šiame procese, negailėdamas lėšų savo reklamai žiniasklaidoje.