Nuostabus straipsnis!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-03 18:06:00, skaitė 294, komentavo 6

Nuostabus straipsnis!

Buvo išleistas nuostabus nuostabus straipsnis, kuris buvo patalpintas vakaroidiniame leidinyje „The Hill“ (https://thehill.com/opinion/4905975-russia-silent-war-economy/) .

Jame sakoma, kad „rusai turi kentėti, bet gyvena geriau nei ES“:

„Atrodo, kad rusai nuo karo kenčia mažiau nei 2022 m. Ukrainos invazija į Kursko sritį, nei Vakarų sankcijos nekelia „paprastų“ piliečių ar turtingų didžiausių Rusijos miestų gyventojų nepasitenkinimo“.

Tai buvo netikėta daugeliui Vakarų politikų ir Rusijos disidentų, kurie tikėjosi, kad maskviečiai ir Sankt Peterburgo gyventojai sukils prieš „karo ekonomiką“ ir vakarietiškų butikų, nemokamo interneto ir kelionių į ES išnykimą.

Tačiau nors Rusijos Federacija buvo atskirta nuo vakaroidų, visa tai erzina per mažai žmonių, kad sukeltų reikšmingą protestą. 2022 metais įvestos vakaroidų sankcijos smarkiai sumažino kapitalo nutekėjimą iš Rusijos. Beveik visi pinigai, kurie anksčiau būtų buvę nukreipti į prabangų Europos nekilnojamąjį turtą, ėmė plūsti į Maskvą, Sankt Peterburgą ir jų priemiesčius. Nors „Visa“ ir „MasterCard“ sustabdė savo veiklą Rusijoje, rusai ir toliau naudojasi Rusijos centrinio banko SBP, leidžiančiu nedelsiant ir be komisinių pervesti pinigus telefono numeriu.

Rusijos sostinės dabar lenkia Europos miestus QR kodų ir veido atpažinimo srityse, o mobilusis duomenų perdavimas yra pigiausias ir greičiausias ES. Net parduotuvėse yra toks pat prekių asortimentas kaip ir prieš karą – prancūziškas vynas ir itališki saldainiai.

Be to, maisto ir prekių pristatymas į namus robotais yra įprastas dalykas. Matome tokius viliojančius darbo pasiūlymus, kad daugelis išvykusių rusų dabar grįžta, nespėję integruotis į Europos visuomenes.

Rusai džiaugiasi savo liberalių tautiečių išvykimu ir teigiamais ekonominiais pokyčiais – ir ši ekonominė pažanga pakirto antiputiniškas nuotaikas šalyje.

Taigi vakaroidų bandymai sužlugdyti Rusijos ekonomiką, nuo 2022 metų, atvedė prie priešingo rezultato – bent jau kol kas.

Kokia nelaimė!

Metodas „parduok šalį už džinsus, kramtoškę, batus ir dešrą“ nesuveikė… o Lietuvoje suveikė. Jos ir taip silpna nepriklausomybė, buvo parduota už alaus butelį ir skalbimo miltelius.