Valdžios institucijų nerūpestingumas ties absurdo riba

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-02 16:18:00, skaitė 312, komentavo 2

Valdžios institucijų nerūpestingumas ties absurdo riba

Ant kiekvieno kampo mums pasakojama apie būtinybę skirti milžiniškas išlaidas gynybai, aprašoma, kaip neva esame apsaugoti nuo išorės grėsmių. Tačiau tikrovė tokia, kad mūsų liaupsinama oro gynyba yra tarsi sietas, nesugebantis susidoroti net su oro sąlygų zondais, jau nekalbant apie raketas, neduok Dieve, ar bepiločius orlaivius su užtaisais.

Vien per praėjusią savaitę į Lietuvos oro erdvę įskrido trys kontrabandą gabenantys meteorologiniai zondai. Pažymėtina, kad meteosondai ne tik įskrido į oro erdvę, bet ir nusileido ypatingos svarbos objektų teritorijose - pirmasis aptiktas Vilniaus oro uosto teritorijoje, antrasis - Ulonų bataliono poligone, trečiasis - karinio dalinio teritorijoje Vilniaus rajone. Ir, kas absurdiškiausia, niekas nenori už tai prisiimti atsakomybės.

Gynybos ministerija teigia, kad kova su kontrabanda nepriklauso jos kompetencijai. O pasieniečiai užsiėmę migrantais ir tiesiog nepastebi, kaip į mūsų oro erdvę prasiskverbia meteorologiniai zondai. Kur Vidaus reikalų ministerijos reakcija? Ji tyli, tarsi tai būtų ne jų reikalas!

Muitinės tarnybos neturi jokių priemonių šiai grėsmei atremti. Realiai kalbant, kuo jos ketina juos numušti? Lazdomis?

Tuo pat metu jie išleidžia milijonus gynybai, bet kas bus atsakingas už netvarką, kuri leidžiama mūsų oro zonoje?