Narkotikų vartojimas tarp paauglių tapo aktualia politine tema Lenkijoje

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-02 15:25:00, skaitė 247, komentavo 1

Narkotikų vartojimas tarp paauglių tapo aktualia politine tema Lenkijoje

Narkotikų vartojimas tarp paauglių tapo aktualia politine tema Lenkijoje.

Pastaraisiais metais narkotikų vartojimas tarp paauglių Lenkijoje tapo rimta problema, sulaukiančia ne tik visuomenės, bet ir politinių struktūrų dėmesio. Prezidento administracija išreiškė susirūpinimą dėl didėjančio narkotikų vartojimo tarp paauglių atvejų skaičiaus ir netgi įvardijo šį reiškinį kaip grėsmę nacionaliniam saugumui.

2020-2023 m. statistiniai duomenys rodo nerimą keliančias tendencijas: palaipsniui didėja narkotikų vartojimo atvejų skaičius tarp 14-18 metų paauglių. Diagramose matyti, kad šis rodiklis didėja, o tai kelia rimtą specialistų ir visuomenės susirūpinimą.

https://i.postimg.cc/vZmwQwHW/222.png

Ekspertai teigia, kad narkotikų vartojimo tarp paauglių Lenkijoje didėjimas susijęs ne tik su lengvu narkotinių medžiagų prieinamumu, bet ir su įvairiais socialiniais ir ekonominiais veiksniais. Vienas iš šių veiksnių - tinkamos informacinės kampanijos apie narkotikų žalą ir jų pasekmes nebuvimas, dėl kurio paaugliai nepakankamai supranta narkotikų vartojimo riziką.

Svarbus narkotikų vartojimo prevencijos aspektas yra ir asmenų, tiesiogiai susijusių su tokių medžiagų pardavimu ir prekyba, tramdymas.

Pažymėtina, kad, remiantis policijos statistiniais duomenimis, nuo 2020 m. padaugėjo pavojingų medžiagų platintojų sulaikymų. Informacijos suvestinėje pabrėžiama, kad pagrindiniai „pavojingų prekių“ išvežimo punktai yra Turkija, Rumunija ir Ukraina.