B. Netanyahu Irano raketų ataką pavadino „didele klaida“ ir pagrasino atsaku. Skaičiuojami nuostoliai

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/113374/b-netan... 2024-10-02 10:33:00, skaitė 384, komentavo 6

B. Netanyahu Irano raketų ataką pavadino „didele klaida“ ir pagrasino atsaku. Skaičiuojami nuostoliai

Izraelio Ministras Pirmininkas Benjaminas Netanyahu, pradėdamas vyriausybės posėdį, pirmą kartą pakomentavo Irano raketų ataką. Jis smūgius Izraelio teritorijai pavadino „didele klaida“ ir tvirtino, kad Teheranas sumokės už savo veiksmus.

https://youtu.be/rYYucKJS9DU

„Šiąnakt Iranas vėl atakavo Izraelį šimtais raketų. Ši ataka nepavyko. Jos pasekmių pavyko išvengti dėl Izraelio oro gynybos pastangų. Šį vakarą Iranas padarė didelę klaidą ir už ją sumokės.

Irano režimas nesupranta mūsų ryžto gintis ir mūsų pasiryžimo atsilyginti savo priešams“, – sakė B. Netanyahu. Jo vaizdo pranešimas su rusiškais subtitrais buvo paskelbtas Izraelio užsienio reikalų ministerijos „Telegram“ kanale.

Benjaminas Netanyahu pabrėžė, kad Izraelis laikysis vienintelės taisyklės: „kas mus puola, mes puolame jį“.

Premjeras padėkojo Izraelio gynybos pajėgoms (IDF) už šalies saugumo užtikrinimą, taip pat JAV, padėjusioms numušti Irano raketas.

Spalio 1 d., apie 19.30 val. Lietuvos laiku, Izraelis patyrė galingą raketų ataką iš Irano. Iš viso į Izraelio teritoriją buvo paleista daugiau kaip 180 raketų (Kaip kurie Izraelio leidiniai kalba apie 500).

IDF teigia, kad daugumą jų pavyko numušti, tačiau kai kurios raketos nukrito atviroje vietovėje. Žinoma apie vieną žuvusį – palestiniečių darbininką. Jis rastas prie Vakarų Kranto Jericho mieste numuštos raketos nuolaužų.

Tuo tarpu naujienų agentūra „Tasnim“ pranešė, kad Irano raketos pataikė į dujų gavybos įrenginius netoli Aškelono uostamiesčio Izraelio pietvakariuose.

IDF atstovas spaudai Daniel Hagari per brifingą sakė, kad nedidelė dalis Irano raketų prasiveržė pro priešlėktuvinę sistemą „Iron Dome“. Jis nenurodė, kur tiksliai pataikė raketos.

Kaip rašo „The Jerusalem Post“, Iranas į Izraelį paleido 181 raketą (anksčiau rašė apie 500), o teritorijoje buvo paskelbtas oro pavojus. Kol kas oficialiai pranešta apie du sužeistuosius ir vieną žuvusįjį.

Iranas raketomis atakavo Izraelio pietuose esančią Nevatimo oro pajėgų bazę. Naujienų agentūra „Tasnim“ praneša, kad per apšaudymą bazė buvo iš dalies sugriauta.

Irano naujienų agentūros „ShafaqNA“ duomenimis, per raketų ataką buvo sunaikinta 20 Izraelio naikintuvų F-35. Irano televizijos kanalas IRIB taip pat pranešė, kad per apšaudymą sunaikinta daug tankų Netzarimo rajone Gazos ruože. Izraelio žiniasklaida ir IDF nepatvirtino informacijos apie karinės technikos sunaikinimą.

IDF atstovas spaudai Danielis Hagari (Daniel Hagari) per brifingą pranešė, kad Izraelio priešlėktuvinė gynyba nesugebėjo sunaikinti daugybės Irano raketų. Naujienų agentūra „Fars“ pranešė, kad ne mažiau kaip 80% Irano paleistų raketų pataikė į taikinius Izraelyje.