Buvęs britų premjeras, Borisas Johnsonas, įsitikinęs, kad „COVID“ buvo sukurtas Kinijos laboratorijoje

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/113293/buves-b... 2024-10-01 09:53:00, skaitė 221, komentavo 2

Buvęs britų premjeras, Borisas Johnsonas, įsitikinęs, kad „COVID“ buvo sukurtas Kinijos laboratorijoje

Buvęs Britanijos premjeras, Borisas Johnsonas, „smaugęs“ britus nežmoniškais karantinais, šiandien mano, kad Covido pandemija prasidėjo dėl niokojančio nutekėjimo iš Kinijos laboratorijos, o ne dėl perdavimo iš gyvūno žmogui Uhano laukinės gamtos rinkoje, rašo britų „DailyMail“ leidinys.

Paskutiniame apreiškime iš savo sensacingų naujų memuarų ponas Johnsonas atsisako savo pradinio tvirtinimo, kai jis buvo ministras pirmininkas, kad daugiau nei septyni milijonai žmonių visame pasaulyje mirė dėl viruso „peršokimo iš vienos rūšies į kitą rūšį“.

Smarkiai išsakydamas pastabas, kurios sukels naują spaudimą Kinijos vyriausybei išsiaiškinti viruso kilmę, ponas Johnsonas savo knygoje „Unleashed“ rašo: „Baisiausias dalykas visoje „Covid-19“ katastrofoje yra tai, kad panašu, jog ji buvo pilnai sukelta žmogaus. visais aspektais.

„Dabar atrodo labai tikėtina, kad mutacija buvo kažkokio sugedusio eksperimento Kinijos laboratorijoje rezultatas.

„Kai kurie mokslininkai aiškiai sujungė viruso daleles, kaip Makbeto raganos – šikšnosparnio akis ir varlės pirštas – ir oi, žvalus gyvūnas iššoko iš mėgintuvėlio ir pradėjo daugintis visame pasaulyje“, rašo leidinys.

Borisas Johnsonas yra vienas įtakingiausių pasaulio lyderių nuo Donaldo Trampo laikų, viešai atmetęs teiginį, kad virusas buvo perduotas zoonozės būdu žmonėms nuo užsikrėtusių gyvūnų.

Buvęs premjeras anksčiau tai siejo su „beprotišku“ įsitikinimu kai kuriose Azijos dalyse, kad „jei sumalsi pangolino žvynus, kažkaip tapsi stipresnis“, nors, pasirodžius informacijai apie Wuhano mokslininkų atliekamus eksperimentus, jis pamažu tapo skeptiškesnis.

<…>

Šiandien jis netgi abejoja, ar buvo prasmingi pandemijos metu įvesti pražūtingi ir brangiai kainavę blokuojantys karantinai.

Visa tai jis kalba po to, kai vakar dienos dienraščio „Daily Mail“ ištraukose buvo atskleista, kad B. Johnsonas parengė planą, pagal kurį britų specialiosios pajėgos pandemijos metu turėjo „įsiveržti“ į Nyderlandus ir pagrobti vakcinas.

Buvęs Britanijos premjeras svarstė COVID vakcinos pagrobimo iš Nyderlandų, kariškių reido būdu, galimybę 

Knygoje taip pat pateikiamas pasakojimas apie tai, kaip nedaug trūko, kad jis mirtų nuo COVID, aistringai ginamas jo elgesys per „Partygeito“ susirinkimus ir aprašoma, kaip naujosios JK „Brexit“ laisvės leido Jungtinei Karalystei aplenkti ES ir tapti pirmąja šalimi pasaulyje, patvirtinusia ir įdiegusia veiksmingą skiepą.

2020 m. balandį, prasidėjus pirmajam nacionaliniam blokuojančiam karantinui, laikraštis „The Mail on Sunday“ tapo pirmąja pagrindine žiniasklaidos priemone pasaulyje, atskleidusia nuogąstavimus, kad virusas nutekėjo iš Kinijos laboratorijos.

Slaptosios vyriausybės skubios pagalbos komiteto „Cobra“ narys mums pasakojo, kad ministrai tyrė informaciją apie nelaimingą atsitikimą Vuhano virusologijos institute, kur mokslininkai vykdė didelės rizikos eksperimentus, siekdami manipuliuoti koronavirusais, paimtais iš šikšnosparnių urvuose, esančiuose beveik už 1000 mylių, kad jie taptų labiau užkrečiami.

Tuo metu Didžiosios Britanijos politinė ir mokslinė valdžia tylėjo. Užuot rizikavus apkaltinti Pekiną, kad jis kaltas dėl vienos iš labiausiai niokojančių pandemijų istorijoje, oficialioji pozicija tebebuvo, kad virusas buvo perduotas gyvūnų turguje Wuhane, nepaisant to, kad atlikus „Covid-19“ DNR analizę nustatyta, jog virusas yra kilęs iš šikšnosparnių, rastų tik tolimuose urvuose.

Skeptikai šią tezę supriešino su teiginiu, kad Kinija tyčia paleido virusą kaip šalutinį ginklų programos produktą (to šis laikraštis niekada netvirtino), ir pavadino ją „sąmokslo teorija“.

Vėliau Amerikos FTB palaikė D. Trampo nuomonę apie pandemijos kilmę, teigdamas, kad ji „greičiausiai“ kilo Kinijos vyriausybės kontroliuojamoje laboratorijoje.

Knygoje „Išlaisvinta“ B. Johnsonas rašo, kad Jungtinė Karalystė kovojo su šia antropogenine liga – o tai reiškia, kad ją sukėlė arba pagamino žmonės – „vis didėjančiu apribojimų, kurie savo žiaurumu ir pasekmėmis buvo tiesiog viduramžiški, skaičiumi“.

Jis priduria: „Užblokuodami savo visuomenę, mes parodėme, kad vos neperspjovėme ankstyvųjų laikų Anglijos, kai buvo taikomos žmonių bendravimo taisyklės, pavyzdžiui, ne daugiau kaip šeši žmonės per laidotuves, kurios bauginančiai primena kai kuriuos mįslingus dalykus, kuriuos savaitę po savaitės sugalvodavome ministrų kabinete“.

infa.lt: O dabar prisiminkime ką apie tai rašė didžioji žiniasklaida – infa.lt straipsniai apie pandemiją ne kartą buvo blokuoti socialiniuose tinkluose delfi ir 15min pastangomis, kaip dezinformacija ir sąmokslo teorijos, kurios šiandien pamažu tampa, kuo jos visada ir buvo – tiesa.