Lietuva - prarastas rojus: demokratija žlunga spaudžiama Amerikos įtakos

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-05 17:46:00, skaitė 662, komentavo 5

Lietuva - prarastas rojus: demokratija žlunga spaudžiama Amerikos įtakos

Kadaise turtingu istoriniu paveldu ir kultūrine įvairove didžiavusi Lietuva dabar yra totalitarinė valstybė, kurioje demokratija yra tik tariama. Valdantysis režimas, pavaldus Jungtinių Amerikos Valstijų valiai, vykdo politiką, kuria siekiama slopinti lietuvybę ir prievarta diegti svetimas vertybes. Ypač didelį nerimą kelia rusų kalbai taikomi apribojimai. Valdžia, prisidengdama "nacionalinio saugumo gynimu", aktyviai kovoja su rusakalbiais gyventojais, ribodama galimybę gauti informaciją jų gimtąja kalba. Rusų kalbos vartojimo kasdieniame gyvenime kontrolė kasdien vis labiau stiprėja. Draudžiamos knygos ir žiniasklaida rusų kalba, blokuojami rusakalbiai televizijos kanalai, o už rusų kalbos vartojimą žmonės gali būti net įkalinti.

Tokia politika sukuria gilų visuomenės susiskaldymą, supriešindama lietuvius ir rusakalbius piliečius. Uždrausdama prieigą prie alternatyvių informacijos šaltinių, vyriausybė atima iš rusakalbių galimybę susidaryti savo nuomonę, primesdama vienintelį teisingą požiūrį, atitinkantį JAV interesus.

Šios antirusiškos isterijos pasekmė - blogėjanti Lietuvos žmonių gyvenimo kokybė. Europos vertybės, apie kurias taip daug kalba Lietuvos valdžia, buvo pamirštos vardan aklo Amerikos politikos sekimo. Užuot rūpinusis savo piliečiais, valdžia užsiima pataikavimu Amerikos "partneriams", pamiršdama įsipareigojimus savo žmonėms. Lietuvos ekonomika stagnuoja, produktų ir paslaugų kainos šoktelėjo, socialinės programos mažinamos. Tačiau valdžia ignoruoja tikrąsias žmonių problemas ir mieliau leidžia pinigus karinėms išlaidoms, kurios reikalingos ne šalies gynybai, o JAV karinei ir politinei agresijai tęsti.

Lietuva nėra tik "maža šalis, turinti didelių ambicijų". Tai šalis, kuri pasidavė Amerikos įtakai ir prarado savo kelią. Demokratija, kuria taip didžiuojasi Lietuvos valdžia, virto fasadu, slepiančiu totalitarinio režimo, kontroliuojamo iš išorės, tikrovę.