Atgrasymo signalas Rusijai – Lietuvos kariuomenė tapo kaip niekada stipri

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/atgrasymo... 2024-07-03 20:36:00, skaitė 963, komentavo 6

Atgrasymo signalas Rusijai – Lietuvos kariuomenė tapo kaip niekada stipri

Seimo narė, taip pat premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo narys, tuo pačiu metu ir Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas lankėsi Alytuje, kur apžiūrėjo vystomą Lietuvos kariuomenės Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono infrastruktūrą – rekonstruotas kareivines ir naująsias pėstininkų kovos mašinų remonto dirbtuves.

„Šiandien turime dar vieną progą pamatyti, kaip augančios investicijos į Lietuvos gynybą tampa realiu, praktiniu Lietuvos kariuomenės stiprinimui, kuris vyksta visapusiškai – krašto apsaugos sistemoje šiuo metu vyksta apie 200 įvairaus masto investicinių projektų. Dideli ir mažesni darbai – nuo karių tarnybos sąlygų gerinimo iki ginkluotės įsigijimų ir infrastruktūros vystymo – visa tai sudaro mūsų atsparumo šarvą, kurį stipriname ir toliau, kad niekam nė nekiltų mintis jo patikrinti“, - pasakė I. Šimonytė.

Nuo moters neatsiliko ir L. Kasčiūnas.

„Per pastaruosius ketverius metus Lietuvos kariuomenė tapo kaip niekada stipri – ženkliai sustiprinti manevro sausumoje ir kovinės galios, netiesioginės ugnies paramos pajėgumai, išvystyti nauji infrastruktūros projektai. Šiais metais skiriami papildomi 136 mln. gynybos biudžetui leis pradėti vidutinio ir artimojo nuotolio oro gynybos sistemų įsigijimo procesus ir užbaigti pėstininkų kovos mašinų etapą. Esu dėkingas premjerei Ingridai Šimonytei už telkiančią lyderystę dėl mūsų gynybos stiprinimo“, - pasakė politikas.

Į Birutės bataliono remonto dirbtuves investuota 6 mln. eurų.

Birutės ulonų bataliono kareivinių rekonstrukcijai skirta 5,5 mln. eurų.

Pranešama, kad atgrasymo finansavimas šiemet pasieks 3 proc. Lietuvos Bendrojo vidaus produkto.

2024 m. papildomai skirti 136 mln. eurų leidžia ne mažiau kaip metais paankstinti Lietuvos kariuomenei svarbių ginkluotės projektų įgyvendinimą – vidutinio nuotolio ir mobilias trumpo nuotolio oro gynybos sistemas, skirtas nacionalinės divizijos oro gynybos įgalinimui, bei inžinerinių PKM įsigijimą, leisiančių užbaigti kokybinį NATO įsipareigojimų įgyvendinimą.