Užsienio reikalų ministerija drauge su diaspora tęsia Lietuvos sujungimo darbus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/uzsienio-... 2024-07-02 17:47:00, skaitė 637, komentavo 3

Užsienio reikalų ministerija drauge su diaspora tęsia Lietuvos sujungimo darbus

Užsienio reikalų ministerijos konsultacijų centro „Grįžtu LT“ atstovai dalyvavo Pasaulio lietuvių bendruomenės organizuotoje Pasaulio lietuvių ir Lietuvos tautinių bendrijų dienoje „Sujunkime Lietuvą“.

Renginio metu pristatytas informacinis konsultacijų centras „Grįžtu LT“, skirtas svarstantiems, planuojantiems ar jau grįžusiems į Lietuvą diasporos asmenims.

Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai susitiko su daugiau nei trisdešimt diasporos bendruomenių atstovais, viešinčiais Lietuvoje šimtmetį mininčios dainų šventės metu.

Šventės metu „Grįžtu LT“ konsultacijų centro darbuotojai teikė informaciją svarstantiems grįžti į Lietuvą diasporos atstovams, atsakė į klausimus apie socialinę ir sveikatos sistemą Lietuvoje, pristatė pagrindinius žingsnius, kurie palengvina pasiruošimą grįžti.

Pasaulio lietuvių ir Lietuvos tautinių bendrijų diena – pirmoji Pasaulio lietuvių bendruomenės renginių ciklo „Aš esu Lietuva. Sujunkime Lietuvą“ dalis.

Užsienio reikalų ministerija, kaip diasporos politikos įgyvendinimą koordinuojanti institucija, palaiko ir stiprina ryšius su Lietuvos diasporos organizacijomis užsienyje, remia lietuvybės, tradicijų puoselėjimą ir skatina išlaikyti artimą ryšį su tėvyne.

Susiję:

Lietuva pasaulyje tampa vieta, kur daugelis geidžia gyventi