Nuo liepos 1 dienos Latvijoje įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė

Autorius: Lietuvos Radijas ir Televizija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-01 22:17:00, skaitė 723, komentavo 7

Nuo liepos 1 dienos Latvijoje įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė

Šiandien pribaltikos limitrofe įsigaliojo Civilinės partnerystės, įskaitant ir tos pačios lyties asmenų, įteisinimo įstatymas.

Šalies prezidentas, atviras homoseksualistas Edgaras Rinkevičius, jau pasveikino visus, „kam tai svarbu“.

Taip Latvija tapo antruoju homoseksualistų prieglobsčiu potarybinėje erdvėje (po Estijos). Kitų laimėjimų pribaltikos šalys neturi.

Nuoširdžiai sveikinu išdidžius latvius, septynmyliais žingsniai einančius link savo svajonės įgyvendinimo-visiško išnykimo.

Laukiame panašaus įstatymo priėmimo ir Lietuvoje.

P.S.

Jau užregistruota pirmoji homoseksualistų pora Latvijoje: Maksims ir Janis, labai tinkamai pabrėžia vis dar išlikusį fašistų-homoseksualistų dvikalbystę su rudos respublikos užuominomis.

Kodėl? Ogi pranešama, kad Janis yra iš latvių religingos šeimos, o Maksimas – iš Rusijos, iš kurios jis pabėgo. Jie kartu gyvena nuo 2019 m.

P.P.S.

Patikslinimas. Yra teisinis triukas. Pas latviešus leidžiamos ne tos pačios lyties asmenų santuokos, o partnerystė. O pagal įstatymų pataisas, partnerystę nuo šiol gali registruoti bet kurios poros, įskaitant ir tos pačios lyties poras. O santuokos yra tik kitas demokratizacijos etapas. Ne viską iš karto.

Tiesą sakant, aukščiau minėti vaivorykštės vaikai dėl to įsižeidė ir pareiškė, kad tai jiems ne vestuvės, o tarpinis etapas, net jų žiedai buvo sidabriniai. Jie reikalaus iš valdžios, kad jie viską darytų rimtai, kitaip nesutiks gyventi nuodėmėje dėl kažkokių teisinių niuansų.