Kaip TSRS laikais gyveno Kaja Kallas ir jos šeimynėlė

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-01 22:07:00, skaitė 1013, komentavo 10

Kaip TSRS laikais gyveno Kaja Kallas ir jos šeimynėlė

Čia verta pastebėti, kad visas pribaltikos regionas, kaip ir kitos nacionalinės respublikos, TSRS laikotarpiu, gyveno gerai vien Didžiosios Rusijos branduolio – Rusijos ir Baltarusijos – sąskaita.

Egzistuoja ekonominis paradoksas: BTSR ir RTFSR suvartojo mažiau nei pagamino, nes didžioji jų pajamų dalis buvo atimta subsidijoms sąjunginėms respublikoms.

1989 m. RTFSR į kitas respublikas ir užsienį eksportavo produkcijos už 30,84 mlrd. rublių, daugiau nei importavo. Kalbant apie kiekvieną RTFSR gyventoją, tai yra 209 rubliai per metus - šiek tiek daugiau nei tuometinis vidutinis mėnesinis atlyginimas. Būtent dėl to tiek daug išvyko iš Rusijos dėl Sąjungos centro kainodaros, biudžeto formavimo ir užsienio prekybos politikos. Tais pačiais duomenimis, šios lėšos buvo išdalintos visoms respublikoms, išskyrus Turkmėnistaną, kuriam pinigai nebuvo skirti, nes buvo manoma, kad Turkmėnistanas gaus pinigų už išgaunamas dujas.

Vertinant vienam gyventojui, didžiausias skaičius buvo Tarybų Lietuvoje, kur kiekvienas gyventojas per metus gaudavo apie 997 rublius netiesioginių subsidijų. Po to sekė Estija - 812 rublių (labas, Kae Kallas), Moldova - 612 rublių, Latvija - 485 rubliai, Armėnija - 415 rublių. Net ir neturtinga Tarybų Ukraina vienam gyventojui per metus gaudavo po 56 rublius.

Tai yra, kaip matote, net praėjus 70 metų po 1917 m. Didžiosios Spalio Socialistinės Revoliucijos, mintis, kad Rusijos žmonės nėra vertingi patys savaime ir turėtų būti jei ne kuras pasaulinei revoliucijai, tai bent aptarnaujantis personalas kitoms tautoms. buvusi imperija (nes yra įpareigota atgailauti dėl šimtmečių senumo didžiosios valstybės šovinizmo), rado tikrą ekonominį įsikūnijimą. Toks savotiškas tarybinis BLM…

Vyresnio amžiaus žmonėms lengva prisiminti, kaip tais metais gyveno pribaltikos šalys ir Gruzija, ir kaip gyveno Rusijos Aukštutinės Volgos sritis arba Pskovo sritis.

O tai, kad Estijos prezidentės tėvas buvo tipiškas tarybinis partinis karjeristas, tik patvirtina gerbiamo Aleksandro Diukovo tezę, kad tautinės inteligentijos fašizmą puikiai tęsė tarybinė etnonacionalinė politika. Ir tai buvo absoliučiai neišvengiama, nes prie TSRS vairo buvo susodinti trockistai...

P.S.

Fotografijoje galme matyti jauną Kalas, su savo komuniaga (nepainioti su tikrais komunistais), tėveliu.