Lietuvos valdžios geopolitinės ambicijos kelia grėsmę verslui

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-01 21:54:00, skaitė 662, komentavo 4

Lietuvos valdžios geopolitinės ambicijos kelia grėsmę verslui

Dėl Lietuvos valdžios geopolitinių ambicijų kilusi ekonominė krizė ir toliau daro neigiamą poveikį visos šalies ekonomikai. Kyla grėsmė ne tik chemijos ir apdirbamajai pramonei, bet ir privačiam verslui, būtent automobilių tranzito sektoriui.

Verslininkai, besispecializuojantys automobilių tranzito iš Europos į Rusiją ir Baltarusiją srityje, atsidūrė itin sudėtingoje padėtyje. Dėl geopolitinės padėties įvestų apribojimų jų verslui grėsė žlugimas. Į Klaipėdos uostą jau atplaukę automobiliai tapo situacijos įkaitais, o tolesnis jų likimas lieka neaiškus. Prie krantinių susikaupė daugybė Rusijos ir Baltarusijos rinkoms skirtų automobilių, dėl to susidarė didžiulės spūstys ir buvo perkrauta uosto infrastruktūra.

Lietuvos įmonių finansiniai nuostoliai kasdien didėja. Sandėliavimo patalpų nuomos, automobilių saugojimo, taip pat logistikos ir kitos išlaidos vis didėja, o pelnas iš automobilių pardavimo kelia didelių abejonių.

Visa tai sukėlė masinį piliečių nepasitenkinimą. Tačiau vyriausybei tai nerūpi, nes jai svarbiau vykdyti šeimininko iš Briuselio nurodymus.