Nausėdienė: ši pergalė – viso demokratinio pasaulio žmonių, jų ateities, vilties ir žmogiškumo pergalė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedien... 2024-07-01 19:45:00, skaitė 670, komentavo 5

Nausėdienė: ši pergalė – viso demokratinio pasaulio žmonių, jų ateities, vilties ir žmogiškumo pergalė

Prieš dvejus metus pirmosios valstybės ponios Dianos Nausėdienės ir Ukrainos pirmosios ponios Alionos Zelenskienės iniciatyva Vilniuje įsteigtas Ukrainos centras kuria ukrainiečių bendruomenei Lietuvoje skirtą atvirą kultūros, švietimo ir bendruomeninių paslaugų erdvę.

Centro steigėjai – Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Vytauto Didžiojo universitetas ir Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Gimtadienio proga VDU Botanikos sode Kaune surengtas ukrainiečių bendruomenių piknikas, kurio metu vyko Ukrainos centrą remiančių organizacijų mugė, įvairios edukacinės ir pažintinės veiklos, skambėjo Ukrainos centro atlikėjų muzikiniai pasirodymai.

Šventėje dalyvavo Lietuvai akredituoti užsienio šalių ambasadoriai, Vytauto Didžiojo universiteto vadovybė bei universiteto bendruomenė, Ukrainos centro partneriai – kultūros institutų Lietuvoje, nevyriausybinių organizacijų atstovai, ukrainiečių bendruomenės Lietuvoje nariai.

Sveikindama renginio svečius pirmoji valstybės ponia pažymėjo, kad „Ukrainos centras ne tik uždegė vilties žiburį Ukrainos žmonėms, atvėrė galimybes gilios ir turtingos Ukrainos kultūros puoselėjimui Lietuvoje bei jos žmonių identiteto išsaugojimui, bet ir visiems parodė, kiek daug galima padaryti, kai veikiama kartu“.

„Dėkoju Ukrainos centro darbuotojams ir savanoriams bei kiekvienam Jūsų už tai, kad dovanojate europinę ateities perspektyvą ukrainiečių vaikams. Tai yra humanizmo galios pagrindas, tikėjimo šviesa variklis, kuris, tikiu, padeda Ukrainai siekti pergalės. O ši pergalė – viso demokratinio pasaulio žmonių, jų ateities, vilties ir žmogiškumo pergalė. Joks karas, jokie ginklai negali sunaikinti vidinės mūsų stiprybės, vienybės ir ryžto ginti taikaus gyvenimo principus“, - pasakė D. Nausėdienė.

Į šventės dalyvius vaizdo sveikinimu bei padėka kreipėsi ir A. Zelenskienė.

Susiję:

Nausėda su Zelenskiu pasirašė susitarimą dėl Ukrainos pergalės