Po debatų su D. Trumpu demokratai panikoje ir svarsto, kaip pakeisti J. Bideną

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/109193/po-deba... 2024-06-28 16:08:00, skaitė 902, komentavo 4

Po debatų su D. Trumpu demokratai panikoje ir svarsto, kaip pakeisti J. Bideną

Kai kuriuos JAV Demokratų partijos atstovus apėmė panika po Joe Bideno pasirodymo debatuose su Donaldu Trampu (Donald Trump), rašo „Politico“ leidinys.

Dalis dabartinio prezidento partijos funkcionierių ir rėmėjų netgi pradėjo svarstyti kandidato pakeitimo lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose klausimą.

CNN pašnekovai teigia, kad bus svarstomas klausimas, „ar jis turėtų tęsti“.

„Bidenas turi pasitraukti. Dėl to nekyla jokių abejonių”, – sakė vienas partijos rėmėjas. Džo Baideno pasirodymą jis pavadino blogiausiu istorijoje, dėl kurio „niekas nekreipia dėmesio į D. Trampo melą“.

Donaldas Trampas atrodo protingas, net jei meluoja 60 mylių per valandą greičiu. J. Bidenas yra nesuprantamas“, – cituoja CNN vieną demokratą. „Mes subinėje”, – trumpai debatus apibendrino kitas Džo Baideno bendražygis.

Trys alternatyvių kandidatų demokratų partijoje darbuotojai „Politico“ sakė, kad per debatus jie gavo daugybę žinučių, o vienas iš jų buvo paprašytas užtikrinti jo demokratų kandidato, vietoje Džo Baideno, nominaciją. Kitas gavo žinutes iš rėmėjų, prašančių jį „ką nors daryti”.

Vienas demokratų konsultantas teigė, kad vienintelė partijos viltis – Joe Bideno  pasitraukimas iš prezidento rinkimų. „Priešingu atveju, velniai griebtų, mums galas”, – sakė jis.

Komentuodamas Džo Baideno pasirodymą debatuose, vienas demokratas pavadino jį „stipriu iš esmės, bet kankinančiu savo forma“.

Po debatų Joe Bidenas pareiškė: „Manau, kad mums sekėsi gerai“. Paklaustas, ar nerimauja dėl kalbų, kad bus ieškoma jam pakaitalo, jis atsakė, kad sunku debatuoti su melagiu.

„The New York Times“ nurodė, kad jis (Donaldas Trampas) melavo 26 kartus, – sakė Amerikos prezidentas.

Šiandien, birželio 28 d., CNN platformoje įvyko pirmasis Donaldo Trumpo ir Joe Bideno televizijos debatų etapas. Televizijos kanalo atliktos apklausos duomenimis, pasibaigus debatams 67% žiūrovų manė, kad respublikonas pranoko dabartinį prezidentą, ir tik 33% žiūrovų mano, kad Džo Baidenas pasirodė geriau už savo varžovą.

JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio 5 d.