Lietuvos pastangos dėl Moldovos ir Ukrainos bus tęsiamos iki sėkmingo finišo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2024-06-18 00:42:00, skaitė 903, komentavo 1

Lietuvos pastangos dėl Moldovos ir Ukrainos bus tęsiamos iki sėkmingo finišo

Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda Šveicarijoje vykstančios Ukrainos taikos konferencijos paraštėse susitiko su Moldovos prezidente Maia Sandu. Susitikime valstybių vadovai aptarė Moldovos eurointegracijos procesą, skelbiama Prezidentūros pernešime visuomenei „Prezidentas: derybos su Moldova ir Ukraina dėl narystės ES turi prasidėti kuo greičiau“.

Valstybės lyderis pasveikino Moldovą su daroma pažanga įgyvendinant Europos Komisijos rekomendacijas ir dar kartą pabrėžė, kad Lietuva tvirtai remia Moldovos siekį pradėti derybas dėl narystės Europos Sąjungoje ir tapti visateise ES nare.

Vyriškis pažymėjo, kad „siekiame, jog derybos su Moldova ir Ukraina dėl narystės Europos Sąjungoje prasidėtų dar šį mėnesį“.

„Lietuva žino, kad stojimo į Europos Sąjungą derybos – sudėtingas procesas, reikalaujantis žmogiškųjų išteklių ir specifinių žinių. Esame pasirengę suteikti Moldovai reikalingą politinę ir ekspertinę pagalbą“, - atskleidė G. Nausėda.

Istoriniame susitikime taip pat aptarta ir saugumo padėtis regione.

„Lietuva ir toliau rems Moldovą saugumo ir gynybos srityje, įskaitant pagalbos teikimą pasitelkiant Europos taikos priemonę“, - moldovanę informavo G. Nausėda.