Vilniaus savivaldybė: vieną tvarko, kitą naikina. 2 d. Finišas su sovietiniu kvapu

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-06-05 19:17:00, skaitė 730, komentavo 1

Vilniaus savivaldybė: vieną tvarko, kitą naikina. 2 d. Finišas su sovietiniu kvapu

Vilniaus savivaldybės portale yra nurodomas toks opus vilniečių gyvenimui klausimas, kurį pasiryžę spręsti miesto vadovai: "MAŽIAU SOVIETINIO KVAPO MIESTE". Čia rašoma:

"Sovietmetis įspaudus paliko ne tik ideologizuotais paminklais – santvarka tvirtino savo pozicijas ir kitokiais būdais: net urbanistinėmis struktūromis ir standartizuotu butų suplanavimu. Pernai Vilnius valėsi nuo likusių simbolių ir kūrė perkrovimo modelius gatvėms, ugdymo įstaigoms ir kvartalams".

Man, nuo pat gimimo, jau 72 metus, gyvenančiam sostinėje, atrodo, kad neįmanoma išgyvendinti "sovietinio kvapo" iš miesto, kai jį valdo ir tvarko tuo kvapu prakvipę žmonės.

Iš ko taip sprendžiu? Ogi iš jų "sovietmečiu smirdinčių" darbų.

Balandžio 30 d. aš paskelbiau straipsnį "Vilniaus savivaldybė: vieną tvarko, kitą naikina", kurį nusiunčiau Vilniaus merui. 

Aš rašiau tuomet:

Mūsų vidinio kiemo šaligatvius traiško miesto sunkiasvoris statybininkų transportas, o už visą šitą vandalizmą turės susimokėti namo gyventojai, kurių dauguma yra pensininkai, buvę Gedimino technikos universiteto dėstytojai, jų šeimų nariai.

Niokojamas ne tik mūsų namo kiemas, bet ir priešais mūsų namą esanti miesto žalioji zona. Sunkiasvoris transportas sunaikino žolės paklotę, ardė nuokalnę (žiūr. nuotraukas). Kovo 29 ir 30 dienomis jokie darbai nevyko... Gal "tvarkytojai", įsisavinę europinę darbo kultūrą, šventė Lietuvos įstojimo į ES 20-metį?

imgonline-com-ua-Collage-C5XGLACpSsWB.jpg

AVvXsEh89JoeSDPogohGsdbh48jkU_er3UlPABd_DmHndyzYj4q3KXhybKQxzVJMCM3QpP6wrGGFtU_NUtWOlvKPD1hwY54xgnVTOEB6L5VZOoaz_Is_dxDWJ8l1EpBA67z4izujzcXsVnZWVbR_MaRZz82ZXm6k6fCGkqGG155t8whqHtVkYLrm6Yz_EwJaX_M

Kas yra šie miesto "tvarkytojai"? Vandalai ar piktybiniai idiotai? Paprašysime miesto mero mums tai paaiškinti.

Atėjus vasarai sovietinis kvapas neišsisklaidė!

Sovietinio kvapo skleidėjai, greta namo atnaujinę šaligatvį, sunkiasvoriais traktoriais suskaldė mūsų namo šaligatvių plytas, išvažinėjo provėžas, kuriose dabar telkšo balos. Ne geresnė būklė šaligatvio ir kitoje namo pusėje.
Aš niekada nemačiau taip dirbančių žmonių. Net sovietmečiu tokių šiknarankių neteko matyti. Tai buvo tikri vandalai ir idiotai, nesugebantys nei planuoti, nei projektuoti, nei atlikti darbų.

20240604_092208.jpg

20240604_092243%20(1).jpg

Kaip matyti iš nuotraukų, naujas šaligatvis buvo iškeltas aukščiau senojo (maždaug 5 cm.). Suprantama, kad vanduo tekės nuo jo ir tvindys senąjį šaligatvį, kaimynių puoselėjamus gėlynus. 

Noriu paklausti miesto mero Valdo Benkunsko:

Kada, gerb. Mere, "sovietmečio kvapas", kurį paliko jums pavaldi įmonė, bus išvėdintas nuo mūsų namo šaligatvių?