Apie smūgį amerikiečių lėktuvnešiui

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-03 21:56:00, skaitė 906, komentavo 4

Apie smūgį amerikiečių lėktuvnešiui

Jemeno husiai antrą kartą paskelbė apie ataką prieš lėktuvnešį „USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69)“.

Ankstesnė žinutė pasirodė gegužės 31 d., o birželio 1 d. JAV Gynybos departamentas mėnesiu pratęsė keturių antihusiškos koalicijos laivų dislokavimą.

Tą vakarą į „Eisenhower“ ir į neįvardytą minininkas buvo smūgiuota priešlaivinėmis raketomis ir bepiločiais. Be to, dar į tris civilius laivus buvo paleisti dronai ir raketos. Birių krovinių laivas „MAINA“ buvo užpultas du kartus – iš pradžių Raudonojoje, o vėliau – Arabijos jūroje. SGD tanklaivis „AL ORAIQ“ buvo užpultas Indijos vandenyne, o naftos tanklaivis „ABLIANI“ – Raudonojoje jūroje.

Nepriklausomai nuo kiekvienos atakos sėkmės atskirai, husiai puikiai atlieka darbą kurdami ir palaikydami įtampą Raudonosios jūros regione, o tai savo ruožtu daro įtaką pasauliniams procesams.

Krovinių gabenimo savikaina auga, transporto įmonės patiria milžiniškus nuostolius, jau nekalbant apie šalis, kurios tradiciškai „maitina“ šiuo jūrų keliu.

Įdomu tai, kad jankių CENTCOM pranešė tik apie priešraketinės gynybos raketos paleidimą iš minininko „USS Gravely (DDG-107)“ ir kelių dronų perėmimą. Nebuvo pranešimų apie žalą civiliniams ar koalicijos laivams.

Tačiau kai kurių šaltinių teigimu, „Eizenhauer“ persikėlė į Džidos rajoną. Tačiau tai nerodo žalos lėktuvnešiui.

Žinoma, mažai tikėtina, kad husiams pavyks nuskandinti ar net apgadinti oro gynybos laivais dengtą lėktuvnešį, tačiau niekas netrukdo jiems tęsti smūgių.

Be antžeminės operacijos, jankiams nebus neįmanoma išmušti husių raketų ir nepilotuojamų pajėgumų.