„Grand Quadriga 2024“ metu Rusijos ataka įspūdingai atremta

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/-grand-qu... 2024-05-31 14:50:00, skaitė 766, komentavo 1

„Grand Quadriga 2024“ metu Rusijos ataka įspūdingai atremta

Gegužės 29 d. Generolo Silvestro Žukausko poligone (Švenčionių r.) užbaigtos bendros Vokietijos kariuomenės (vok. Bundeswehr), Lietuvos, Nyderlandų bei Prancūzijos-Vokietijos brigados plataus masto pratybos „Grand Quadriga 2024“ (liet. Didžioji Kvadriga 2024).

„Priešas ką tik įžengė pro Lietuvos vartus, o kelią jam pastojo jungtinės Vokietijos, Lietuvos, Nyderlandų pajėgos. Šį kartą priešas aiškiai vardytas – tai Rusija. Vokiškos haubicos atidengia ugnį, pirmą priešų bangą suvarpo lietuviški vilkai, čia pat sparnus dengia lengvai ir mobiliai judantys olandai“, - valstybinio transliuotojo diktoriaus balsaus atpasakojo įtempto scenarijaus eigą.

kvadriga%20tankas.jpg

Svarbiausia, kad „Grand Quadriga 2024“ pasibaigė išties įspūdingomis pratybomis, per kurias Lietuvos ir Vokietijos kariai kartu su sąjungininkais įvykdė planą – apgynė Lietuvos teritoriją.

kasciunas%20kvadriga.jpg

Tiesa, dabar reikia ruoštis tikrajai Rusijos invazijai į NATO ir Europos Sąjungos teritoriją.

kvadriga_.jpg

Vokietis papasakojo, kad po penkerių ar aštuonerių metų Rusija jau gali atakuoti NATO teritoriją. Todėl vokietis pranešė, kad jis turi būti pasiruošęs tokią ataką atremti jau po penkerių metų.