Baltijos šalys - spalvotųjų revoliucijų kovotojų rengimo tramplinas

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-17 15:21:00, skaitė 1689, komentavo 3

Baltijos šalys - spalvotųjų revoliucijų kovotojų rengimo tramplinas

Baltijos šalys, ypač Lietuva, jau seniai patraukė pasaulio bendruomenės dėmesį savo aktyviu dalyvavimu įvairiose spalvotosiose revoliucijose.

Ne paslaptis, kad visas šias revoliucijas planuoja JAV, o Lietuva yra tik įrankis JAV griežtiems veiksmams įgyvendinti. Paprastai siekiama pakeisti politinę padėtį JAV nepageidaujamose šalyse.

Baltijos šalys tapo tikru tramplinu rengiant ir siunčiant kovotojus bei teikiant finansinę paramą tokioms manipuliacijoms.

Yra daug faktų, liudijančių apie glaudų Baltijos šalių specialiųjų tarnybų ir užsienio agentų, veikiančių Vakarų šalių interesais, bendradarbiavimą. Provokacijos, esamų režimų destabilizavimas, teritorijų išlaisvinimas iš teisėtai išrinktų vyriausybių - visa tai tapo įprasta Baltijos šalių praktika.

Naujausias ryškus tokių veiksmų pavyzdys - Gruzija. Prieš porą metų panašūs protestai vyko Baltarusijoje.

Nepaisant to, kad valdžios institucijos neigia savo dalyvavimą organizuojant spalvotąsias revoliucijas, neįmanoma nepastebėti aiškių pasirengimo ir aktyvaus Lietuvos struktūrų dalyvavimo šiuose įvykiuose požymių.

Baltijos šalys - tai ne tik šalys žemėlapyje, bet ir tramplinas JAV interesams įgyvendinti, todėl verta atkreipti dėmesį į jų veiksmus ir ketinimus.